На Дніпропетровщині об’єднають два вищих навчальних заклади

У Кривому Розі на Дніпропетровщині об’єднають два вищих навчальних заклади. Йдеться про Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського приєднають до Криворізького національного університету.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

Уряд ухвалив таку реорганізацію для створення потужних регіональних університетських центрів. Через окупацію Донецький ДонНУЕТ був переміщений у 2014 році. Він проводить освітню діяльність у Кривому Розі.

Після об’єднання ДонНУЕТ діятиме як структурний підрозділ Криворізького НУ. Це рішення дасть змогу зберегти та максимально ефективно використати інфраструктуру, науковий і освітній потенціали Донецького університету у складі структурного підрозділу об’єднаного ЗВО.

Рішення уряду дасть змогу зберегти та максимально ефективно використати інфраструктуру, науковий і освітній потенціали Донецького університету у складі структурного підрозділу об'єднаного закладу вищої освіти.

“Важливо, що студенти, які вже навчаються в реорганізованих університетах продовжать навчання на тих самих умовах — зі збереженням спеціальності, форми фінансування та інших попередніх умов“, – розповіли у МОН.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment